Ozdravný pobyt pro předškoláky bude v říjnu

MARTIN JUROŠKA | starosta

Život v celé zemi v uplynulých měsících poznamenala restriktivní opatření vlády, jejichž cílem byla prevence proti šíření koronaviru. Tato preventivní opatření se dotkla i připraveného ozdravného pobytu pro michálkovické předškoláky, na který Michálkovice získaly dotaci z rozpočtu Moravskoslezského kraje i finanční podporu města.

Byť ještě pár dní před odjezdem to vypadalo nadějně (alespoň pro optimisty), tak nakonec vláda rozhodla jak o zákazu hromadných akcí tak i o zákazu poskytování hotelových služeb. Bylo tak jasno, že děti na ozdravný pobyt neodjedou.  

Vzhledem k tomu, že pobyt měl proběhnout v posledním možném termínu, kdy na něj bylo možno využít poskytnutou dotace, obrátili jsme se ihned na Moravskoslezský kraj s žádosti o změnu dotační smlouvy tak, abychom mohli zorganizovat ozdravný pobyt v pozdějším termínu. A bylo nám vyhověno.

Současně jsme také dohodli nový termín s hotelem, a tak můžeme informovat o tom, že naši předškoláci pojednou na ozdravný pobyt v  říjnu, tedy záhy po začátku nového školního roku. Bohužel se již nebudou moci zúčastnit ty z původně přihlášených dětí, které nastoupí o září do školy.

Ozdravný pobyt se uskuteční v Beskydech, konkrétně v Horní Bečvě v nádherném prostředí Hotelu DUO. Rodiče a děti zde mají k dispozici celodenně bazén, saunu a děti se budou účastnit také ozdravných procedur. Okolí hotelu je nádherné a pokud bude našim předškoláků alespoň trochu přát i počasí, užijí si krásné beskydské podzimní přírody.

Díky získané dotaci Moravskoslezského kraje, finanční podpory města i vložených finančních prostředků Michálkovic, bude pobyt pro děti předškolního věku opět bezplatný. Moc děkujeme jak kraji ta městu za finanční podporu a věříme, že o akci bude zájem. Přihlášky na pobyt se podávají prostřednictvím mateřské školy. Více informací o pobytu pak naleznete na stránkách městského obvodu i mateřské školy.

Komentáře k příspěvku

Starší příspěvky

Fouká – nefouká

Dostali jsme pozvání do klubu Atlantiku na edukační aktivity Janáčkové konzervatoře. Kde si dechové oddělení připravilo skvělé představení, které se předškolním dětem velmi líbilo.

Číst více >>>